L’estival més petit del món,  el Pop al Carrer – Desllunat, és un esdeveniment ben singular que se celebra cada any a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes de la Valldigna (València). Es realitza a una plaça xicoteta, recollida, en un ambient tranquil i alhora acollidor i divers. A la plaça Palmeretes no hi ha cues, ni aglomeracions, ni intoxicacions. Els artistes ixen al carrer per a apropar-se al públic, per a posar-se al seu abast. Tothom és benvingut: turistes curiosos, amants de la cultura autòctona, xiquets, joves, iaios i adults.

Any rere any es presenta una acurada combinació musical i escènica, presentada a mode d’edicions especials, que el fan gran a nivell artístic i únic dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. En els últims anys, s’ha dedicat a temes com ara L’home i la màquina, Poèticament, Emergència! i Veus femenines.

Un festival per on han passat un munt de grups i artistes que canten en la nostra llengua: Pau Riba, Miquel Gil, Òscar Briz, Sanjosex, Senior i el Cor Brutal, Eva Dénia Trad Quartet, VerdCel o Remigi Palmero en són alguns. El Pop al Carrer – Desllunat dóna també altaveu a les propostes més interessants de casa nostra, encara que no s’expressen en valencià, com per exemple, Emma Get Wild o Limbotheque. Amb aquesta estratègia programàtica s’intenta obrir la mà i no tancar el puny; la convivència musical amb altres llengües és riquesa i el Pop al Carrer – Desllunat no vol ser pobre.

La multidisciplinaritat i la gana d’explorar són les nostres ensenyes i el concepte d’espectacle total sense interrupcions, la nostra guia. Viure l’art a la fresca és el nostre esperit.

En aquesta edició especial calcigaran la plaça de les Palmeretes tota una retafila d’artistes que beuen del jazz, directament o indirectament. I és que a les acaballes del segle XIX, la comunitat negra dels Estats Units confrontà l’harmonia occidental amb el ritme africà, per desenvolupar aquest excitant estil, el qual ha anat desenvolupant-se i contaminant-se fins als nostres dies.

En aquests dos dies, gaudirem dels ritmes sincopats i improvisacions de Josep Lluís Galiana; del gypsy jazz de Gatos Revoltosos; de la calidesa clàssica d’Arantxa Domínguez& Ricardo Belda; de la poesia musicada de Versonautas; del hard bop de Ramon Cardo & The Nyora Boopers; del jazz flamenc de Radio Pesquera (Pablo Novoa & Nono García); de la vessant llatina de Guadalupe Mediavilla des d’Argentina; i del projecte de Sedajazz, Jazzejant amb xiquets.

A més a més, tindrem la possibilitat d’aprendre a ballar el lindy-hop de la mà dels directors de l’escola Black Bottom Studio. I finalment, farem un homenatge a tota una generació de músics vallers que, començaren amb el jazz a finals dels 90 de la mà de Ximo Caffarena i de les sessions que oferia el Pub Padur, regentat per Ximo “El Gato”. Tot un ventall d’estils que caben dins d’aquest per se híbrid gènere musical.

La Plaça de les Palmeretes, que acull el festival, es troba en la platja de Tavernes de la Valldigna, rodejada de Palmeres i a prop de l’aigua, a uns metres de la mar i a la vora d’un llac menut. Aquesta platja està ben comunicada per carretera des d’Alzira, Gandia, Sueca i més enllà. A més, la plaça té bona accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda. Un lloc acollidor per tots els públics.

És convenient arribar amb cotxe ja que no hi ha cap servei regular de transport públic que tinga una parada pròxima. La carretera d’accés a la platja és la CV603. Però abans:
des de Sueca: N-332;
des de Gandia: N-332;
i des d’Alzira: la CV510 per Favareta o la CV50 per Tavernes.

Coodenades: 39.102185 – 0.222731

Per als caminants intrèpids, la parada de tren de Tavernes de la Valldigna, es troba a 3.5 km de distància i amb un passeig de 50 minuts per caminals i carreteres comarcals, arribareu a la plaça. Cap vorera: no apta per a xiquets! Si arribeu a bona hora, també podeu esperar l’autobus regular que connecta l’estació amb la platja (+ info)

En el nostre festival, prestem especial atenció a tot allò que envolta i complementa el gaudi dels espectacles. I el bon menjar és sens dubte un ingredient fonamental. Per això, hem reservat un Gastro Espai per a la cuina de mercat, ecològica i de proximitat oferida per Fusta Orgànic, conegut restaurant de Gandia, i per Food Truck Tandoor, una original proposta.

I per remullar la gola, una carta de cerveses artesanes i de refrescos i granissats de fabricació casolana. Cuina agroecològica i arts en viu: una combinació nutritiva.

Aprofiteu la proximitat de la mar, a sols uns metres de la Plaça Palmeretes, per refrescar-vos i gaudir de la platja abans de les actuacions.
O aprengueu com vivien els nostres avantpassats paleolítics amb una visita a la Cova de Bolomor (+info).
Tavernes de la Valldigna té molt més a oferir. Feu de la visita al festival un dia complet i exploreu allò que pot oferir (+info ).

Gràcies als nostres col·laboradors:

Aceplat Comerciants-platja, Aris – Paco Camús, Bar Poliesportiu, Biologistic SL, Cortinatges Felis, Cruañes Il·luminació, Disvall, Eduardo Pastor Advocats, Fusta Orgànic, Grupo F. Burgos S.L., Impacto Music, Joyería Girbes, La Casa Viva, L’ExQsa Perfecta, Pa i Dolços Murciano, Pollos Planes, Praga Motoresport, RB Assessorament, Reciton, Seguros CMM, Seronda Estudi Jurídic, Mandriladora Alpesa S.L., Teatre del Raval Gandia.

 

13 i 14 de juliol de 2018

Plaça de Palmeretes,

Platja de Tavernes de la Valldigna

Obrir en Google Maps