FESTIVAL DESLLUNAT

18É POP AL CARRER

15 i 16 de juliol de 2022 – 20h00
Parc del llac. Platja de Tavernes de la Valldigna

El festival més petit del món, el Pop al Carrer – Desllunat, és un esdeveniment ben singular que s’ha celebrat cada any, des de fa 18, a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes de la Valldigna (València). Es realitza a una plaça xicoteta, recollida, en un ambient tranquil i, alhora, acollidor i divers. Al Parc del Llac no hi ha cues, ni aglomeracions ni intoxicacions. Els artistes ixen al carrer per a apropar-se al públic, per a posar-se al seu abast. Tothom és benvingut: turistes curiosos, amants de la cultura autòctona, xiquetes, joves, iaios i adults.

Any rere any hem presentat una acurada combinació musical i escènica, presentada amb edicions especials, que el fan gran en l’àmbit artístic i únic dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. L’edició de 2022 serà l’última que tindrà com a punt de trobada la Plaça de les Palmeretes, amb una edició especial d’acomiadament i agraïment als artistes i al públic divers que durant aquests anys ens han acompanyat.

Un festival per on han passat un munt de grups i artistes que canten en la nostra llengua: Pau Riba, Miquel Gil, Òscar Briz, Sanjosex, Senior i el Cor Brutal, Eva Dénia Trad Quartet, VerdCel o Remigi Palmero en són alguns.

El Pop al Carrer – Desllunat ha donat també altaveu a les propostes més interessants de casa nostra, encara que no s’expressen en valencià, com per exemple, Emma Get Wild o Limbotheque. Amb aquesta estratègia programàtica s’ha intentat obrir la mà i no tancar el puny; la convivència musical amb altres llengües és riquesa i el Pop al Carrer – Desllunat mai ha volgut ser pobre.

La multidisciplinaritat i la gana d’explorar són les nostres ensenyes i el concepte d’espectacle total sense interrupcions, la nostra guia. Viure l’art a la fresca és el nostre esperit.

Bye Bye Palmeretes

 

El Pop al Carrer, Festival Desllunat des de fa uns anys, es fa gran i se’n va de casa!. Així de senzill: 18 anys després, és moment de plegar i buscar altres desllunats més enllà de la Plaça Palmeretes. Amb tot, ho celebrarem amb una edició rock, ben especial. Una tornada als orígens amb la qual tanquem el cercle.

I és que el Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca. Un espectre que evolucionà any rere any, amb el canviant perfil del públic assistent. L’escàs públic jovenívol donà peu al generós públic familiar i de totes les edats que des de fa una dècada i mitja ens acompanya, cada tercer cap de setmana de juliol.

I és que el Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca. Un espectre que evolucionà any rere any, amb el canviant perfil del públic assistent. L’escàs públic jovenívol donà peu al generós públic familiar i de totes les edats que des de fa una dècada i mitja ens acompanya, cada tercer cap de setmana de juliol.

Amb tot, és moment d’acomiadar-nos i ho anem a fer recuperant el format de dos dies, amb una programació d’excepció.

Divendres 15 tindrem a una de les bandes més importants i singulars del rock estatal, Lagartija Nick, des de Granada, que compartiran escenari amb el rock d’estil de la banda de Puçol Els Mox.

Dissabte 16 actuaran dues formacions de la Valldigna: el rock progressiu de Twelve i la resurrecció d’Amanida Peiot, banda que tancà el primer Pop al Carrer -nogensmenys, tres dels seus components foren els impulsors del festival-, i que ara tornen en el format de septet multiinstrumental original. Per a acabar d’arredonir les dues jornades comptarem amb l’ambientació musical de Juan de Pablos, històric locutor de Radio3-RNE, que compartirà sessió de punxadiscos amb el mestre de cerimònies del festival, El Triangulista.

Com no, es disposarà d’un gastroespai amb menjar i beguda per arrodonir aquesta experiència musical sense sostre a la vora de la mar.

La Plaça de les Palmeretes, que acull el festival, es troba en la platja de Tavernes de la Valldigna, rodejada de Palmeres i a prop de l’aigua, a uns metres de la mar i a la vora d’un llac menut. Aquesta platja està ben comunicada per carretera des d’Alzira, Gandia, Sueca i més enllà. A més, la plaça té bona accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda. Un lloc acollidor per tots els públics.

És convenient arribar amb cotxe ja que no hi ha cap servei regular de transport públic que tinga una parada pròxima. La carretera d’accés a la platja és la CV603. Però abans:
des de Sueca: N-332;
des de Gandia: N-332;
i des d’Alzira: la CV510 per Favareta o la CV50 per Tavernes.

Coordenades: 39.102185 – 0.222731

Per als caminants intrèpids, la parada de tren de Tavernes de la Valldigna, es troba a 3.5 km de distància i amb un passeig de 50 minuts per caminals i carreteres comarcals, arribareu a la plaça. Cap vorera: no apta per a xiquets! Si arribeu a bona hora, també podeu esperar l’autobus regular que connecta l’estació amb la platja (+ info)

En el nostre festival, prestem especial atenció a tot allò que envolta i complementa el gaudi dels espectacles. I el bon menjar és sens dubte un ingredient fonamental. Per això, hem reservat un Gastro Espai per a la cuina de mercat, ecològica i de proximitat apte per a tots els paladars.

I per remullar la gola, una carta de cerveses artesanes i de refrescos i granissats de fabricació casolana. Cuina agroecològica i arts en viu: una combinació nutritiva.

Aprofiteu la proximitat de la mar, a sols uns metres de la Plaça Palmeretes, per refrescar-vos i gaudir de la platja abans de les actuacions.
O aprengueu com vivien els nostres avantpassats paleolítics amb una visita a la Cova de Bolomor (+info).
Tavernes de la Valldigna té molt més a oferir. Feu de la visita al festival un dia complet i exploreu allò que pot oferir (+info ).

Gràcies als nostres col·laboradors:

Cruañes Il·luminació, Disvall, Eduardo Pastor Advocats, Joyería Girbes, La Casa Viva, Pa i Dolços Murciano, RB Assessorament, Seguros CMM, Seronda Estudi Jurídic, L’ExQsa Perfecta, KG KitGarden i Teatre Raval Gandia.

 

15 i 16 de juliol de 2022

Parc del llac,

Platja de Tavernes de la Valldigna

Obrir en Google Maps