EDICIONS ANTERIORS

XV POP AL CARRER – DESLLUNAT

A LA VORA DEL JAZZ MARE 2.0

19 i 20 de juliol 2019

El cartell de 2019 va presentar destacades figures i grups musicals com El Petit de Cal Eril (Catalunya) que va portar al País Valencià el seu últim disc Energia fosca; el saxofonista valencià de nivell internacional Javier Vercher amb el seu darrer treball Agricultural Wisdom o el músic de Sabadell Carles Belda (El Belda i el Conjunt Badabadoc), amb el seu projecte personal de rumbes amb l’acordió diatònic.

També ens van acompanyar Dani Miquel, amb el seu darrer projecte, La mare carabassera, juntament amb músics dels territoris en la mateixa llengua com Carles Belda i Guida Sellarés (Catalunya), Gemma Pallà (Illes Balears) i Rafa Solves i Josep Alcover (País Valencià); Pepino Pascual amb la seua proposta, Essències; l’artista valenciana emergent Isabel Latorre i des de Nairobi, Kènia, l’associació Mighty Jambo Trust amb un espectacle d’acrobàcies de circ amb rituals africans i un taller de circ per als infants. La part escènica del festival va vindre de la mà de companyies valencianes com El Ball de Sant Vito i Cia. Pa Toa La Vida, amb els seus espectacles La família Sangonera i Las marujas, varices y raíces, respectivament.

XIV POP AL CARRER – DESLLUNAT

A LA VORA DEL JAZZ MARE 2.0

13 i 14 de juliol 2018

En 2018 el Festival Pop al Carrer-Desllunat, celebrat en la Plaça de les Palmeretes de la platja de Tavernes de la Valldigna, va complir catorze edicions i ho va fer amb més sabor a jazz sota el lema A la vora del jazz mare 2.0. 2018 va ser una de les edicions més internacionals ja que va comptar amb l’acompanyament de trompetes des de Veneçuela, les cordes d’un llaüt Siri i la música clàssica de bandes sonores de pel·lícules de la mà dels mallorquins Tugores.

A més van formar part del cartell figures jazzístiques de primera com el trompetista David Pastor i el pianista i compositor Albert Sanz. També altres noms coneguts amb un recorregut musical important com la cantautora Clara Andrés, la formació experimental Cavallo, Jaume Guerra(Obrint Pas) amb la seua nova formació, Jim War Brou, acompanyat d’Àlex Seguí (La Gossa Sorda) o Bron. El cartell es complementava amb Marjal Groove Project, Hot Barbecue, projeccions de cinema en super-8 i menjar a la fresca a càrrec de Fusta Orgànic. Tot un luxe!

pop-al-carrer-2017

XIII POP AL CARRER – DESLLUNAT

A LA VORA DEL JAZZ MARE

14 i 15 de juliol 2017

La tretzena edició del festival Pop al Carrer – Desllunat va tindre per lema ‘A la vora del jazz mare’ en una clara aposta pel jazz, temàtica que ha propiciat l’èxit del festival pel qual ha passat gent de totes les edats i de diversos punts de la geografia valenciana. Seguim anant més enllà de les músiques populars contemporànies, buscant la barreja de disciplines artístiques amb el protagonisme de les arts en viu tot i que, això sí, continuant amb la participació d’artistes ben particulars, de tot arreu, trencadors de motlles i amb propostes interessants fora de sèrie. I seguint, així mateix, amb la mixtura de públics. Aquest és l’escenari per celebrar l’estival més xicotet de l’univers.

12CARTELL-POP-AL-CARRER-16

XII POP AL CARRER – DESLLUNAT

EMERGÈNCIA!

15 i 16 de juliol 2016

Vivim immersos en un estat d’emergència cultural, potser siga ja una circumstància inherent al fet creatiu, el qual navega sempre a la deriva, escarbant, projectant nous i vells conceptes, també misèries. Però malgrat tot aquest embolcall farcit de precarietat, moltes i moltes propostes interessants brollen dia a dia des de les cavitats més profundes d’aquest món il·luminat. Heus ací el motiu principal de la 12a edició de l’estival més petit de l’univers, mostrar nova saba però també d’artistes més veterans que se saben reinventar.

XI Pop – Desllunat

L’home i la màquina

17 i 18 de juliol 2015

Sota el títol «L’home i la màquina», el POP – Desllunat es reinventà per a mantindre’s igual. Continuàvem el viatge, moguts pel mateix ànim aventurer.Però, s’ens obria un nou paisatge: en propietat, el cel ens servia de guia. En aquesta edició, passarem a ser Desllunat, un desensostrament d’arts en viu, un xicotet escenari-món que volia ventilar i il·luminar el públic a la vora. Si, com deia Lecrerc, comte de Buffon, «l’estil és l’home mateix», la marca en aquesta edició fou «L’home i la màquina».Un gabinet de curiositats a l’aire —i a l’art— lliure.

X Pop – Desllunat

Deu anys poèticament

18 i 19 de juliol 2014

Estavem d’aniversari. Acomplírem deu anys. Miràrem enrere i ho férem a mode d’antologia poètica sens nostàlgia, amb la intenció de mostrar la vivesa i la creativitat dels artistes que havien calcigat l’escenari del passeig dels Tarongers, durant les primeres edicions del Pop al Carrer, i la plaça Palmeretes, després. Un homenatge a tots els que havien participat en les edicions anteriors.

IX Pop – Desllunat

Cinema i Circ

19 i 20 de juliol 2013

En aquesta edició, celebràrem nou anys amb un nou canvi de rumb. Renovar-se o morir? Potser, les dues coses alhora. Vam aniquilar a la música pop que pilotava -això sí, sempre des d’una perspectiva oberta- el nostre programari cultural. Brindàrem doncs per l’aparició d’una nova etapa.
Continuàrem, però, amb un programa i un esdeveniment cultural que se situava en el llindar, el límit, la frontera de diferents llenguatges i on la música en majúscules actuava com a coadjuvant d’altres disciplines artístiques, en aquesta edició en particular, el cinema i el circ, dos fenòmens potents de la cultura popular dels nostres temps.

VIII Pop – Desllunat

Transterrats i Extraterrestres

20 i 21 de juliol 2012

El Pop al Carrer, festival més petit del món, dedicà l’edició de 2012 —la huitena— als transterrats, per una banda, i als extraterrestres, per una altra, tot i que hi havia algun artista del pomell que ben bé podia estar en una banda i altra. Uns, els transterrats vénen d’una màtria i decideixen restar-hi en altra, són un transplantament i una adaptació. Els altres, els extraterrestres, aterrats, vénen de l’espai exterior a la Terra, d’un nové Sol. Ambdos comparteixen amb la resta, versos, anveros, reversos, revelacions i forces, un hostelatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora».

VII Pop – Desllunat

El festival més petit del món

15 i 16 de juliol 2011

En la setena edició donàrem un tomb al festival, proposant, per una banda, un canvi d’escenari: del Passeig dels Tarongers a la Plaça Palmeretes. Passà a convertir-se en “El festival més petit del món!”. Aquest fou el lema del Pop al Carrer 2011. Programàrem així formacions de petit format i també espectacles adreçats als més menuts i al públic familiar en general. Altrament, plantejàrem una ampliació de la seua durada, passant ja a ser un festival de cap de setmana. Estèticament, però, continuàrem per la senda oberta en l’edició anterior, tot i oferint una proposta de folk autòcton, i un espectacle de caire experimental.

VI Pop – Desllunat

Veus Femenines

16 de juliol 2010

En la sisena edició del Pop al Carrer les dones portaren la veu cantant. Mariua, també coneguda com Maria Juan, s’abillà per a l’ocasió (faralaes, poal i rasclet de platja) i presentà amb molta gràcia el grup Delên, guitarres folkies amb música de cambra, i Eva Dénia Trad Quartet, un espectacle de cançó tradicional valenciana. La segona part de la vetlada, la més festiva, s’inicià amb Tiu, gastronomúsics o cuinartistes. El final de l’estiu Pop 2010 ens dugué l’infern i els llimbs d’un Mon diable cabareter: Limbotheque.

V Pop – Desllunat

Homenatge a la Cançò

17 de juliol 2009

Un homenatge als 40 anys de Cançó, amb la participació de tres generacions d’autors valencians: VerdCel, Òscar Briz i Remigi Palmero, que esperonats per la conductora del festival, la vallera Empar Talens, (re)interpretaren versions de Raimon, Ovidi Montllor, Toti Soler…, i també es reconstruiren. Actuaren així mateix Xavier Mo Trio, Oliva trencada, Gent del Desert i Amanida Peiot. En les videprojeccions de Daniel Olmo participà el vent. No podia ser d’una altra manera, atés que, per als germans Olmo [VerdCel], Raimon sempre hi està present.

IV Pop – Desllunat

18 de juliol 2008

La quarta ens portà el bolet de Reigbord i l’esclat(a-sang) de l’empordanés Sanjosex, un músic que passaria per natural de Dinamarca, si no fóra per la seua naturalitat a l’hora de quedar-se en calçotets sota lluna i en mar salada. Ho donaren també tot excepte la roba interior: Xavier Baró, Emma Get Wild, Ix, la Xaranga Cosmicòmica, Daniel Olmo i l’actor i poeta Hèctor Arnau, bescanviador de xiquets del Sudan (sense bolquers)/ per un tambor de Dixan.

III Pop – Desllunat

20 de juliol 2007

Pau Riba i Remigi Palmero es trobaren al passeig de la Goleta amb els seus reiets bords: Senior i el Cor Brutal , Arthur Caravan, Amanida Peiot i la Xaranga Cosmicòmica. Els catalans Conxita posaren seny a tanta rauxa i Héctor Arnau… Bé, Héctor Arnau continuà amb el seu xou: canvi de fillets bords per detergent. Pop-pop-pop-pop al Carrer/ Pop-pop-pop-pop al Carrer… Un mes abans es féu la festa-presentació del festival al carrer la Serra de Tavernes amb Els Transportes Hernández y Sanjurjo, projecte paral·lel de Julián H., líder de Siniestro Total, y Rómulo S. Un èxit. No va morir ningú.

II Pop – Desllunat

21 de juliol 2006

A l’escenari petit, moviment de papallona amb Sergi Contrí, VerdCel i Néstor Mir + Salva Fito. Al gran, la pegada d’Òscar Briz i Re-percussion. Arbitrà la contesa, el Dr. Sensaloni. Féu d’espontani, el mestre del rock mediterrani: Remigi Palmero. La festa-presentació del Segon Pop al Carrer, al CarrerLaCalba. Amb les actuacions d’alguns dels menuts: Sergi Contrí i Néstor Mir, i de grans amics que s’afegiren desinteressadament: Màrius Asensi Acústic, Emma Get Wild, Pequeño Mulo i Amanida Peiot.

I Pop – Desllunat

19 d’agost 2005

Una crònica ben especial i fins a un cert punt, ingènua. La primera. En un ambient festiu, d’acord amb les tres actuacions que s’hi oferiren: Pau Alabajos i els músics furtius, Julio Bustamante & Remigi Palmero i Amanida Peiot, grup amfitrió i de llarga trajectòria. Una introducció parlada d’allò que significava per a nosaltres la cultura popular i la seua relació amb el carrer, il·lustrada per les dites populars dins de bosses de plàstic que, a mode de fruits, penjaven dels arbres del passeig. Aquella nit acudiren a la Plaça dels Tarongers vora 400 persones, de distinta condició i edat. Els xiquets i les persones majors foren els protagonistes de la primera part del concert. Aconseguírem allò que ens proposàrem des d’un inici: traure la gent al carrer per a gaudir de bona música, en un ambient tranquil i divertit.

 

14 i 15 de juliol de 2017

Plaça de Palmeretes,

Platja de Tavernes de la Valldigna